giovedì 17 marzo 2011

SALETKA Z KASZA JECZMIENNA

-400g. kaszy jeczmiennej
-600g.pieczarek
-2 zabki czosnku
-250g.bekonu
-250g.pomidorkòw koktailowych
-peczek rukoli
-2 liscie laurowe
-2 galazki tymianku
-olio d'oliva
-sòl ,pieprz
-ocet z vina bialego

          Ugotowac kasze al dente w osolonej wodzie.Osaczyc i osudzic.Pieczarki oczyscic i pokroic na grube plasterki, ulozyc na blaszce dodac lisc laurowy,tymianek,posolic i popieprzy,skropic olejem i wstawic do nagrzanego piekarnika do 180° na 20min.Bekon obsmazyc na zloty kolor i osuszyc na papierowym reczniczku.Umyc i osuszyc rukole,pomidorki przekroic na pòl i usunac pestki.W misce polaczyc wszystkie skladniki i polac sosem.
  Sòl rozpuscic w occie dodac olej i sos gotowy.Polac po salatce i gotowe.Smacznego.
   Niestety ale zdjecie z ksiazeczki,jak zrobie ta salatke to dodam wlasne zdjecie.
    

Nessun commento:

Posta un commento